Gostovanja povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja majki

  • 0
  • 09/05/2021

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja majki, 5. svibnja, doc. dr. sc. Sandra Nakić Radoš, univ. spec. clin. psych. kao predsjednica udruge Centra za reproduktivno mentalno zdravlje i Maja Žutić, mag. psych. kao tajnica udruge, gostovale su emisiji Dobro jutro, Hrvatska – Roditeljski kutak, Hrvatske Radiotelevizije.

Pričale smo o mentalnom zdravlju trudnica i majki kako bismo podigli svijest o ovim problemima i smanjili stigmu koja ih okružuje. Govorile smo i o globalnoj kampanji World Maternal Mental Health Day kojoj se Centar za reproduktivno mentalno zdravlje pridružio kao prvi hrvatski partner kojom se želi podići svijest o problemima mentalnog zdravlja žena u trudnoći i nakon porođaja kako bi se potaknulo žene da potraže pomoć. Osim toga, njihova je namjera potaknuti Ujedinjene narode da uvrste ovaj dan u službeni svjetski kalendar kako bi se počeo obilježavati svuda u svijetu!

Uz to, naša Sandra Nakić Radoš sudjelovala je i u snimanju podcasta Iskreno o majčinstvu na temu Poslijeporođajna depresija, u organizaciji Supermame.hr! U podcastu je govorila o izazovima majčinstva, kliničkoj slici poslijeporođajne depresije i načinima jačanja mentalnog zdravlja. Uz to odgovorila je na pitanja kome se potporođajna depresija događa, može li se spriječiti, koje su razlike između poslijeporođajne depresije i baby bluesa, koji su okidači za postporođajnu depresiju, kako ju prepoznati, zašto je postporođajna depresija kod nas još uvijek sramota, što raditi i kome se obratiti te kako si olakšati! 🙂

Cijeli podcast poslušajte na poveznici: https://bit.ly/3vHZKZI

Sandra je također gostovala u dvije radijske emisije, na HR Radio Sljeme u emisiji “Psiholog i ja” te na Radiju 808 u emisiji “Točno u podne”! Sandra je pritom predstavljala Centar za reproduktivno mentalno zdravlje i govorila o mentalnom zdravlju trudnica, majki, očeva, kao i partnera koji se suočavaju s raznim izazovima poput problema neplodnosti, gubitka trudnoće i ostalim pitanjima.

Gostovanje u emisiji “Točno u podne” pogledajte na poveznici: https://bit.ly/2RQNt6s

Sretni smo i zahvalni što se važnost mentalnog zdravlja majki iz godine u godinu sve više prepoznaje i što smo i mi postali dijelom te društvene promjene! 🙂

Pogledajte kako nam je bilo!

   

     

 

Admin

Leave a Reply