Izv. prof. dr. sc. Sandra Nakić Radoš organizirala je seriju međunarodnih webinara za mlade istraživače!

  • 0
  • 22/10/2021

Osnivačica Centra za reproduktivno mentalno zdravlje, izv. prof. dr. sc. Sandra Nakić Radoš, organizirala je trodnevne međunarodne webinare za mlade istraživače i znanstvenike iz cijelog svijeta.

Usavršavanje je bilo organizirano u sklopu COST Akcije Devotion čija je Sandra članica, namijenjene istraživanju porođajne traume te ostvarivanju univerzalnog standarda za sprječavanje i smanjenje porođajne traume te optimizacije porođajnih iskustava.

Unutar trodnevne edukacije, Sandra je okupila međunarodno priznate izlagače i znanstvenike, koji su kroz interaktivne radionice prenosili svoje znanje i iskustvo mlađim generacijama istraživača. Edukacija je bila namijenjena mladim istraživačima te njihovom upoznavanju s modernim načinima promocije i povećanja vidljivosti svojih znanstvenih istraživanja putem društvenih mreža, medija, video-prezentacija. Također, učili su kako spretno izložiti svoj projektni prijedlog i predstaviti se u svijetu akademika i znanstvenika.

Posljednji webinar organizirala je uz volonterku CentraRMZ, Maju Žutić, mag. psych. koji je bio namijenjen pružanju međusobne vršnjačke podrške, širenju socijalne (i istraživačke) mreže te razmjeni iskustava u akademskom životu i radu u znanosti. Sudionici su u malim grupama raspravili o raznim temama bitnim za mlade istraživače: mobilnost u znanstvenoj i akademskoj zajednici, sudjelovanje na konferencijama, publiciranje radova te aktivnost na društvenim mrežama u svrhu promocije i umrežavanja. Kroz interakciju i otvorenu diskusiju, sastavili su popis savjeta i svojevrsnih trikova koji je uređen u letak za mlade istraživače, dostupan na web stranici COST Akcije Devotion.

Pogledajte kako nam je bilo! 🙂

 

 

Admin

Leave a Reply