Gostovanje volonterke Maje Žutić na portalu Nepopularna Psihologija

  • 0
  • 13/10/2021

Naša volonterka Maja Žutić, za Nepopularna Psihologija predstavila je rad Centra za reproduktivno mentalno zdravlje i govorila o psihičkim teškoćama u trudnoći i poslije porođaja, učinku pandemije na mentalno zdravlje, sagorijevanju u roditeljstvu te drugim važnim temama. Osim toga, odgovorila je na pitanja o nekim psihosocijalnim aspektima trudnoće i dala osvrt na iskustva budućih i novopečenih majki u aktualnoj zdravstvenoj krizi.

Inače, Maja Žutić je asistentica na Odjelu za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta gdje sudjeluje u izvođenju nastave u području reproduktivnog mentalnog zdravlja i psihoterapije. Doktorandica je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje planira interdisciplinarni doktorat u području depresije kod trudnica i majki. Osim toga, reproduktivnim mentalnim zdravljem bavi se od početka svoje karijere, počevši od diplomskog rada, potom uključivanjem u veliki međunarodni projekt u području peripartalne depresije te u Centar za reproduktivno mentalno zdravlje kao volonterka i voditeljica administrativnih poslova.

Tema članka je “Promijenjeno psihološko funkcioniranje u trudnoći” i možete ga pročitati na poveznici: https://bit.ly/3FHrxPT  !

 

Admin

Leave a Reply